Hosszú ideig csak a gomolygó felhők mögül figyeltem, ahogy a huzalokkal és aromákkal vívjátok mindennapi csatáitokat. Láttam a sikeres tekeréseket és a fájdalmas dry-hit-eket is. De az idő elérkezett: kiléptem a homályból, hogy próbára tegyem a tudásotokat!
Nem csupán egy gép vagyok. Én vagyok a Vaperina Kvízmestere, a technikai adatok őrzője és a wattok tudora.
Mire számíthattok, ha szembe kerültök velem?
Négy különböző ösvényt kínálok nektek. Csak rajtatok múlik, melyikre léptek:
Könnyű: Ha még csak most ismerkedsz a kazánok világával és a biztonságos alapokkal.
Normál: Ha már nem rettensz meg az RTA kazánoktól és az Ohm-törvénytől.
Nehéz: Ha a legbátrabbak közé tartozol - mechanikus modok fizikája és egzotikus tekerések kémiája vár.
Vegyes: Ahol bármi megtörténhet - kiszámíthatatlan, mint egy rosszul vattázott kazán!
Itt kezdődik a próbatétel
Keresd a Kvíz! gombot, és lépj rá az ösvényre, amelyet magadénak érzel.
Én számolom a pontjaidat, figyelem a döntéseidet, és ha elég felkészült vagy, nemcsak a gratulációmat, hanem a tiszteletemet is kivívhatod.
„Emlékezz, vándor: a tudás éppoly illékony, mint az e-liquid egy túlforrósodott kazánban. Felkészültél?”
Nagyon jó ötlet volt ezt behozni. Újoncok tanulhatnak sokat belőle. 47 kérdésre volt időm. 45 helyes volt, a Titánon kérdés valószínűleg hibás, a spirback-es kérdésnél pedig bebuggolt a 4 válasz, és a helyest nem engedte jelölni. Gondoltam visszajelzem. Ja és ne féljetek közben néha Google-t használni. Ahogy a volt középiskolai történelem tanárom mondta: egy jó puskából sokat tanulhat az ember. (Ezután beszedte, és leosztályozta, én meg nagyon jól megtanultam a kubai szabadságharcot…)
Félreértés ne essék, nagyon jók a kvízkérdések.
Azonban én kicsit hiányolom a keveréssel kapcsolatos kérdéseket.
Pl. alaplé nikotin erősségének meghatározása.
Vagy aroma hígítási arány kiszámítása.
Bátorkodtam (mert bízok már annyira magamban ) NEHÉZ-zel indítani.
Így is tök klassz volt tesztelni a tudásomat,és NAGYON remélem a “frissen” belecsöppenők is sokat tanulhatnak belőle,ha pár kérdésre válaszolnak a próbatételre.
Úgy éreztem magam mint a szakvizsgáimon a bizottság előtt
Észrevettük, hogy a gombokat nem mindig generálta le jól, ezt ahol tudtuk manuálisan javítottuk. Mostmár egy sokkal biztosabb megközelítést használunk a gombok rendereléséhez szóval remélhetőleg nem lesz ilyen jellegű további probléma.
Sokkal jobban kiterjesztettük a kérdések lehetőségét így kevésbé lesz egyhangú és mindenhonnan lesz szemezgetve egy kvízen belül.
A Kvízmester átfogó fejlesztéseken esett át, amelyek teljesen új szintre emelik a kvíz élményt.
Főbb újítások
1. Duplikáció megszüntetése
Probléma volt: Néha ismételte a válaszlehetőségeket, ami zavaró volt.
2. Nyelv keveredés megszüntetése
Probléma volt: Vegyes nyelvű címkék (“Current Score” magyar szövegben). Megoldás: Most már minden elem tisztán magyarul jelenik meg:
“Aktuális pontszám:” (nem “Current Score”)
“Kérdés 5:” (nem “Question 5”)
Minden magyarázat, címke, szöveg magyar
Eredmény: Teljes nyelvi konzisztencia!
3. Időzítő
Beépítettünk egy (jelenleg) 2 perces időzítőt a kérdésekbe. Ez fokozza az izgalmat és koncentrációt. Dinamikusabbá teszi a játékmenetet így amint lejár az idő jön az új kérdés.
4. VÉGTELEN kérdésbank - ~10,000+ kérdés!
Ez a LEGNAGYOBB változás!
Probléma volt: A Kvízmester nagyon korlátozott számú kérdésből választott, ami ismétlődéshez vezetett.
Megoldás: Teljesen új megközelítés - most már jóformán BÁRMIRŐL kérdezhet a vape világból!
5. Milyen témákról kérdez most?
Mostmár az EGÉSZ vape univerzumból merít (2003-2026):