Basszus ez kimaradt nekem nem is értem, hogy történhetett. Köszönöm, mindenképp megnézem!
@Donat ejnye-ejnye (de hülyén éz ki az “ejnye” így leírva!), hisz Nálad ennek alapfilmnek kellene lennie …de a viccnek nevezett erőlködésem félretéve, valószínű azért nem láttad még, mert 09. hóban jött még csak ki és én égettem rá először most a feliratot. Ha le kell tölteni mellé a feliratot külön, akkor nem terjed annyira, mert ugyebár sokan azt sem tudják hol keressenek hozzá.
De kíváncsi leszek a véleményedre!
Olvasva a soraid, jobb helyre nem vethetett volna a sors és a google kereső… Igazán az a szomorú, hogy ezek a gondolatok egyáltalán megszülethettek és nem váltak már a “papírra illetve monitorra vetésük” pillanatában okafogyottá. Köszönöm, hogy itt lehetek!
Mi köszönjük, hogy itt vagy Viktor! Külön öröm számomra, hogy Google keresésből találtál ránk
Köszönöm az üzeneted! Nem volt nehéz Rátok találni szerencsére.
Én is a Google-ből kötöttem ki itt. Ezért nem jár kitűző véletlenül?
Ha kitűző nem is jár érte, de egy “Köszönjük, hogy itt vagy!” az igen. Tehát: Köszönjük, hogy itt vagy!
Egyébként a kitüntetéseknek célja van. Segíti megismerni a Tagok aktivitását, tevékenységi körét itt az oldalon.
Nem azért írtam, hanem mert sajnos néha nem bírom megtartani magamnak a hülye vicceimet, bocs. :). Én köszönöm nektek, hogy egy normális, igényes felületet hoztatok létre, amin kulturált, emberi módon lehet beszélgetni. Plusz szórakoztató is.
Sajnos nem mindig veszem ki a szarkazmust írott szövegből. De örülök, hogy szóba esett, mert ezzel is egy kicsit jobban ismerünk már.
Ez a közösség mindenkit szolgál. Ezért is fontos, hogy kulturált maradjon.
A köszönet nem volt szarkazmus.
Ezt éreztem úgy, de már nem tudom.
Ez az volt, gratulálok, nyertél egy hangszórót!
Kedves Donát! Számomra kifejezetten felemelő és üdítő volt olvasni ezeket a sorokat, szinte közvetlenül a regisztráció után. Lehet ennél szebb “üdvözletet” kapni egy közösségben? A kötelező könnycseppek elmorzsolása után már tudom miért is lehet MÁS, TÖBB és JOBB a Vaperina…
Szia Szilvia!
Üdvözöllek a Közösségben!
Köszönöm, ez nagyon jól esik, hiszen pontosan ezért harcolunk. Ez a célunk! Nagyon köszönjük, hogy csatlakoztál!
A köszönet Téged, Titeket illet, a közösség építőit és aktív tagjait.
Üdv köztünk @Szilvia_Teleki
Köszönjük, hogy itt vagy! Érezd jól magad nálunk!
Kedves Kinga! Köszönöm, így nem lesz nehéz!
A témához kapcsolódik egy nagyon érdekes könyv is:
Ranschburg Jenő: A meghitt erőszak
A családon belüli erőszak kérdése általában egy-egy bűneset kapcsán kerül a közfigyelem előterébe. Ha a férfi bántalmazza családtagjait, a közvélemény ítélete – jogosan – azonnal lesújt rá. Amikor a nő követ el hasonló bűncselekményt, az emberek zavarba jönnek, és még az igazságszolgáltatás gyakorlata is hajlik arra, hogy mentségeket keressen számára: annyira gyötörte a párja – mondják –, hogy nem bírta már tovább. Vagy éppen: valamilyen pszichiátriai rendellenesség lehet a magyarázat. Vajon igaz-e, hogy a férfit az agresszív hormonok és az „engedelmes nő” iránti „patriarchális” igény teszi brutálissá a családban? És igaz-e, hogy a nő a családon belül mindig kiszolgáltatott áldozat?
Erről szól Ranschburg Jenő könyve, melyben – keresvén a szakmailag korrekt válaszokat – rámutat azokra a tévhitekre és előítéletekre, melyek a családon belüli erőszak kérdéskörében ma is élnek
A könyv max antikvár lehet de ha valakinek nagyon kell szívesen kölcsönadom.
Illetve ha valakinek megvan elektronikusan akkor belinkelhetné!
Én úgy vélem sok mindent hozunk otthonról. Ha valaki erőszakos akkor valószínűleg volt előtte egy olyan példa ami álltál normálisnak véli az erőszakot. Susan Forward - Mérgező szülők című könyve elég sok példát bemutat. Inkább szorongással, gátlásokkal küzdő felnőttekről, de úgy gondolom, ha a példa ott van, és senki nem magyarázza el az ellentettjét a gyermeknek akkor abból erőszakos ember válhat. A könyv más témájú, de sok párhuzam van. Érdemes elolvasni. Azoknak különösen ajánlom akiket érdekel a pszichológia, e-book formában van ingyenes verzió, keressetek rá.
Hogy őszinte legyek, velem is ez volt. Sokat gondolkodtam a vaperes Facebook csoportokban, tegyek-e fel bármilyen kérdést, vajon milyen reakciókat váltok ki a kérdéseimmel (ismét egy kezdő stb. Stb.). Itt viszont sokat olvasok, számomra új dolgokról, tanácsokról, és igen, itt már nem volt meg bennem az a bizonyos félsz. Bátran kérdeztem, kaptam tanácsokat, segítséget.
Sajnos az utcán, közösségekben hiányzik ez ami itt folyik. Szóval köszönöm a segítséget mindenkinek, remélem egyszer eljutok én is arra a szintre, hogy én is tudjak majd ilyen jó fej lenni, és tanácsot tudjak adni.