A kanthal huzal és a rozsda

Sziasztok …a kanthal huzalon nagyon hamar megjelenik a rozsda ,és szívja fel a finom leves azt a barna cuccot…Ti hogyan szabadultok meg tőle??mikor ideális cserélni egy kanthal tekerést?Hányszor lehet felhasználni?

Én sehogy, erős vagyok, elviselem :grin:
Általában 1-2hetente vatta csere(aroma és használat függően), egy-két leègetést elbír a tekerés, utána csere. De minden opció járható a minden alkalommal cserétől a brikettgombócra szívásig. Ízlés és felhasználó függvényében.

Gyümisnél nem annyira tolerálom a rozsdaízt, dohányosnál nem igazán zavar. Oda meg akkor inkább ni80 v.ss

5 kedvelés

Eddig en is kanthal A1- et hasznaltam meg ni80-at. Most , hogy elkezdtem tc- ni at alltam az ss316L- re. Sokkal jobbak nekem az izzek es nem kell ket naponta vattat es tekerest cserelnem, le egetnem. Maradt meg vagy 60 meter a kanthal huzalbol meg a ni80- bol. Elfer. Most maradok az ss huzalnal. Eddig nekem sokkal jobb barminel. Kb egyforman tekerek mindenbol. 0,9-1,5 ohm. 28ga. Az ss kicsit tobb menetet ker el 2,5 - es magon. Ennyi.

4 kedvelés

Szia. Üdv köztünk, érezd jól magad. :slightly_smiling_face:

Én úgy tudom a kanthal két leégetést még el tud viselni, utána kezd el úgy roncsolódni a szerkezete, hogy megjelenhet rajta a rozsda. Az nagyjából 3 hét, max 1 hónap. Attól is függ milyen liquidet szivsz. Én hetente cserélek mindent, mert leoxidálva nekem már nem olyan…

Szerk.: Most szúrt szemet, a “nagyon hamar” kijelentésed. Milyen márkájú a kanthal? Huzalok esetében nagyon igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve. Pár dolláros huzalnál el tudom képzelni, hogy nem bírja ki a két leégetést sem. :thinking:

7 kedvelés

Na, csak megtértél te is :smiling_imp:…üdv a klubban :slight_smile:

4 kedvelés

Hát banyek, én 3 naponta tekerem újra. Mert nem úgy néz ki a huzal mintha nem is tudom, újszerű lenne… De azért van, hogy 2 hétig nem cserélem mert lusta vagyok, és akkor sincs semmi baja. Mondta itt valaki az egyik témában, hogy ne nézegessem :slight_smile: Ha jó, akkor hagyjam :slight_smile: Fura, de sokszor jobban esik a használt, kokszos huzal mint a friss :slight_smile: De rozsda? Mit értesz ezen? Van hogy túlzásba viszem a leégetést és eltűnik a fémes kinézet, de az sem rozsda és nincs vele baj. Mit értesz a használat közbeni rozsdásodáson?

1 kedvelés

Milyen típusú kanthal amit használsz? :flushed:

Ezt a 'rozsdát" én sem értem…ki is tettem a hűha emojit. Oké, hogy kokszos…na, de szószerinti rozsda? :open_mouth: Az biztos, ha kanthal-t használnék akkor a német nagykerből venném én is…mint itt többen. https://www.zivipf.com/

Nálam a pozitív leszorító felőli drótvég erodált annak idején, de csak onnan tudom, hogy kanthal lehetett, mert elég nagy volt az ellenállása, 5 menet belőle kiadta az 1 ohmot. Beszerzési forrás: A fiam adott a Siren2 kazán mellé egy kis “ellenállás drótot” a tenyerére feltekerve kb. 1 métert. Ez az egy fajta huzal volt az, ami a harmadik égetésre a pozitív oldal felé kilyukadt, majd letört. Utána a nikkel sokkal tisztábbnak tűnt. Az égetésre csak kékül, de kis keféléstől ismét fényes. Az SS316 meg barnul, de a koksz alól már egyik sem látszik ki.

3 kedvelés