Voopoo Vinci Spark 220 Kit élménybeszámoló

Ezúttal egy egész két akkus szettet kaptam a Sourcemore-tól, ami nem más, mint a Voopoo Vinci Spark 220 Kit! Bár csak 3 módussal operál amik a Smart, RBA és TC-TCR, de a modban lévő GENE TT 2.0 Chipset kiemelkedően jól teljesíti az elvártakat. Már nagyon említenem sem kell, mert megszokott lett, hogy az üzemidő első slukkjától az utolsóig tökéletes és egyenletes élményben lesz részünk. A Spark 220 mod két akkus létére nem túl nagy, csupán 148 x 45 x 29mm, a Uforce X tank pedig 29 x 52.95mm és 5.5ml liquid fér bele a gyárilag rajta lévő üvegpalástjával. Maga a szett akkuk nélkül hihetetlenül könnyű, csupán 108 gramm! A védelmek természetesen a szokásosak, amik a rövidzár elleni, túltöltés elleni, túlmelegedés elleni, kimeneti túláram elleni illetve fordított polaritás elleni védelem. Utóbbi annyit tesz, hogyha fordítva tesszük bele az akkukat akkor nem kapcsol be a készülék. A slukkok maximum 8 másodpercesek lehetnek és természetesen az alacsony akkutöltöttség elleni védelem sem hiányozhat. 1.47"-es kijelzőt kapott ami kiteszi az előlapnak közel a felét és amin a minimalista stílusban kiírt adatok tökéletesen olvashatóak. A menürendszer és annak navigációja nem szokványos, sokkal inkább interaktív.

Az alumínium ötvözetű Spark 220 mod és a hozzá tartozó SS anyagú Uforce X tank 7 színben látta meg a napvilágot amik a fekete-piros, fekete, sötétkék, világoskék, zöld, ezüst és a rózsaszín (avagy rózsapiros). A sötét színűekhez fekete tank dukál, ami szerintem jó döntés volt a gyártó részéről. Hozzám az ezüst, vagyis a Tech Silver került. Nézzük is meg mi a helyzett vele.

Voopoo Vinci Spark 220 Kit élménybeszámoló

A doboz tartalma és ismerkedés a szettel

A szett teljes felszereltsége pont elég, más nem is kellhet. Kapunk a Spark 220 modhoz egy USB-C -s töltőkábelt, a Uforce X tankhoz pedig egy 6.5ml-es csere üvegpalástot (a rajta lévő 5.5ml-es mellé), egy csomag pót tömítést, egy 0.15 és egy 0.3 Ohm-os PnP X porlasztót. Ezeken kívül pedig a szokásos használati utasítást, a PnP X porlasztókról egy kis ismertetőt és egy Warranty Card-ot arról, hogy milyen küllemű akkut semmiképp ne tegyünk a készülékbe.

Az előlapon azonnal szemet szúr a hatalmas 1.47"-es TFT színes kijelző. Az alatta lévő kis lyukacskák pedig 84db ledet rejtenek amik használat közben nagyon szépen tudnak cikázni. A hátoldalán a Voopoo felirat és a csillaghullás szerű mintázaton kívül semmi nem található. Viszont, ha levesszük a mágneses hátlapot akkor máris elénk tárul a 2db akkufészek. A felül látható akku érintkezők természetesen rugósak és kapunk hozzá egy szalagot is amit az akkuk alá kell helyezni, hogy azt meghúzva megkönnyítsük a kivételüket. Még azt is jelezték melyik a bal és jobb oldala az akkufészeknek…

A mod bal oldalán a multifunkciós léptetőtárcsás forgatógomb látható ami a tűzgomb is egyben. A jobb oldalon a tűzgombot lezáró tolókapcsoló, illetve alul az USB-C csatlakozó ami 5V/3A-el képes a gyors töltésre.

A készülék 510 csatlakozója 4db csavarral biztosítja számunkra a stabilitást. A készülék alján pedig a kötelező piktogramokon kívül semmi nincs. Még hűtés se…

A Uforce X tankot kifejezetten DTL felhasználásra tervezték, amiről a drip tip is árulkodik. A levegőzése elég bőséges, de kell is a PnP X porlasztóknak a megfelelő hűtés, hogy tudják teljesíteni a gyártó által ígért 100ml liquid elpárologtatásával egyenértékű élettartamot. A tank 29mm körméretű ami pont akkora mint a mod teteje, de mivel a mod lekerekített, így egy nagyon-nagyon kicsi lelógás észlelhető lesz. Ezen túlmenően pedig a mod méreteivel pont megegyezik a 6.5ml-es (pót)üveggel rendelkező tank, tehát pont nem lóg túl egyik üveggel sem. Ráadásul szerencsére nem jellemző a modra a borulás.

A feltöltés nagyon egyszerű, csak oldalra kell tolnunk a top cap-et és a töltőnyílás gumimembránján keresztül bármilyen flakonnal megtölthetjük, amihez mint látható kapunk egy kis lyukacskát is segítségül. Bár a Chubby Gorilla azért elég nehezen fér oda. Ha nyitott állapotban van a top cap akkor a drip tip-be belenézve látható egy apró lyuk ami azért szükséges mert ott távozik a tartályból a levegő amit a liquid kiszorít, mivel a membrán eléggé zárja a töltőnyílást. Ennek a membrán dolognak azért van egy hátulütője is ami miatt nem is igazán kedvelem az ilyen kialakítást, mert így könnyen túl is tölthető a tank ha nem figyelünk oda, ezért egyik szemünk mindig legyen azon a töltőnyílással szemben lévő kis levegőztető lyukon. A porlasztót egy egyszerű mozdulattal benyomjuk a helyére a tankban, majd visszacsavarjuk a tank alját és már meg is vagyunk. Természetesen, ha nem akarunk sokat várni a használatra, a behelyezés előtt liquid-ezzük be a porlasztó vattáját.

Egy elég ütős menürendszert kapott a Spark 220, ami nem csak szép de jól is értelmezhető. Viszont kihagytak olyan nem épp létfontosságú módusokat, mint a Bypass vagy újabban az Eco. Őszintén szólva örülök neki, mert a Bypass eleve akkugyilkos. No, de akkor lépjünk is a menübe 3 gyors tűzgomb-nyomással és haladjunk sorjában. Első menüpont a Mode ahol megtaláljuk a Smart, RBA és TC-TCR módusokat. A Smart akkor célszerű, ha a gyári porlasztós Uforce X (vagy bármilyen másik DTL porlasztós) tankkal használjuk a készüléket, hisz tökéletesen be tudja állítani a Watt-ot a porlasztó Ohm értékéhez. Az RBA értelemszerűen akkor a legjobb választás, ha felújítható tankkal kívánjuk használni. A TC-TCR szintén adja magát. Csupán a huzalunk anyagát kell kiválasztanunk ami lehet Ni200, Ti, SS316 vagy SS430 és a többit a mod elintézi. Második menüpont a Theme ahol a felhasználói felület kinézetét választhatjuk ki három különböző téma közül. Harmadik menüpont a Switch ahol a Spark 220 jobb oldalán lévő tolókapcsoló funkcióján enged variálni. A Lock Swich-el egy teljes készülékzárat kapunk ami tüzelni sem enged, viszont a menübe azért beenged három gyors tűzgomb-nyomás után. A Power Lock pedig értelemszerűen csupán a Watt-ot nem engedi állítani. Negyedik menüpont az Animation ami csak annyira szolgál, hogy a tűzgomb nyomás illetve slukkolás után megjelenő animációt tudjuk kikapcsolni, ami alapértelmezetten be van kapcsolva. Ötödik menüpont a Puff Clear ami amint rányomunk tűzgombbal azonnal törli a slukkszámot. Mivel nem kérdez rá előtte, hogy valóban törölni szeretnénk e, és a menüpontban ki sem írja, hogy mennyit slukkoltunk addig, így megfontoltam nyomizzuk. Hatodik menüpont a Light ami csupán azt a csekély mennyiségű 84db led-et kapcsolja ki amik a kijelző alatt cikáznak szívásnál, amiknek fényjátéka egyébként tükrözi a Spark jelentését ami magyarul szikrát jelent. Hetedik menüpont a Battery Evaluation ami monitorozza az akku állapotát és kondícióját, de csakis a 0.15 Ohm-os porlasztóval működik! És itt megjegyezném, hogy a Bypass azért nem baj, hogy nincs benne a készülék menüpontjai között, mert a Battery Evaluation eleve azért van, hogy figyelemmel kísérjük az akkuk állapotát és ezáltal próbáljuk óvni azokat, de ezzel szemben a Bypass csak kínzás az akkuk számára! Nyolcadik menüpont az About Device ami csupán a Chip azonosítószámát és a szintkódot tartalmazza, bármit is jelentsen az utóbbi… Kilencedik menüpont az Exit amivel kiléphetünk a főképernyőre. Nos, egyenlőre annyit írnék, hogy van a menürendszernek egy apró hibája ami a lenti videón remélem látható, illetve a forgatógomb néha kibabrált velem. Ezekről mindjárt olvashattok is.

Eddig egész jónak tűnik, az apró hibák ellenére is. Most pedig elmesélem miket tapasztaltam.

Élménybeszámoló

Spark 220 mod

A komplett szett kialakítására és a súlyára nem panaszkodom, egy két akkus szetthez képest abszolút tökéletes. Külön a mod is nagyon jó súllyal bír, ha esetleg csak az tetszene meg valakinek. Nem mellesleg MTL tankkal is kiváló, az üzemidő tekintetében különösen. A tűzgomb és a tolókapcsoló is nagyon jó helyen van, használat közben egy kézzel is kényelmes. A lekerekített oldalai miatt pedig tökéletesen kézbe simul. A súlya is teljesen vállalható, bár mivel két akkus, nem lesz teljesen zsebbarát, de kézben tartva nagyon kényelmes, tankkal együtt is, súlyra is. A mod anyaga alumínium ötvözet, tehát majdnem mindent is kibír, karcokat nem szedi. Persze azért érdemes rá vigyázni a hatalmas kijelző miatt, az nem pótolható! Ha már kijelző, a megjelenítés szép, jól látható rajta minden érték ami fontos. Bár azért egyetlen dolgot hiányolok róla, ami pedig nem más, mint az akkunak az aktuális kimeneti feszültsége szívás közben. Az azért jó, ha látjuk, mert azzal is nyomon tudjuk követni az akkuk állapotát, ha például több Volt-ot vesz ki az akkuból egy szívás, mint amennyire még képes az akku, akkor közbe tudunk lépni azzal, hogy vagy lejjebb állítjuk a Watt-ot, vagy kicseréljük a porlasztót egy nagyobb Ohm értékűre ami nem húzza meg nagyon az akkut. Ez azért fontos mert, ha jól bánunk az akkuinkkal akkor hosszú éveket lesznek képesek kibírni és nem kell túl gyakran újakat beszereznünk. A kijelző alatti ledek nem bántják a szemet, sőt, nagyon szép íveket írnak le. Egy ilyen apró kis dolog mint a led világítás hihetetlen módon képes feldobni a mod hangulatát, este pedig kimondottan szép is. A Spark 220 hátoldalán lévő mágnesek jól fognak, tökéletesen illeszkedik a panel. Bár az a kis nyílás, ahova körömmel benyúlva levehetjük a hátlapot, lehetne nagyobb (vagy szélesebb) és mélyebb, mert így a szokásosnál kicsit nehezebb levenni. Az 510 csatlakozó kellően rögzített azzal a 4db csavarral a tetején, így az egy véletlen baleset során sem tud kiszakadni. A mod alján sajnos még minidig nincsenek hűtésre szolgáló lyukak, de a Voopoo mentségére szóljon, hogy mivel gyárilag DTL-re tervezett tank van rajta amihez a PnP X porlasztók Ohm értéktől függetlenül szintén DTL-re vannak tervezve, így nem fog túlmelegedni használat közben. Bár azért csak kéne a mod aljára egy kis szellőzés az akkunak, mert a gyártó helyében én azért gondoltam volna a nyári időszakra is, mert olyankor még a bőr is leolvad az ember arcáról.

Multifunkciós léptetőtárcsás forgatógomb

A multifunkciós forgatógombbal csinálunk mindent is a menüben illetve azzal állítjuk a teljesítményt és azzal is izzítunk. Jól forog, a léptetőtárcsa forgatáskor érezhető ám mintha nem lenne olyan gyakori a hallható kattanás és az érezhető léptetés. Ez annyit jelent, ami a fenti videón is remélhetőleg észrevehető, hogy nincs teljesen összhangban a menüben való lépegetés és maga a léptetőtárcsa. Sőt, néha mintha vissza is húzna a gomb mikor nem pontosan két kattanás között vagyunk, ami a videón remélhetőleg szintén látható, mert olyankor visszaugrik egy menüpontot. Azért lett volna fontos, hogy gyakoribb legyen a léptetés mert így automatikusan korábbi tapasztalatokból arra számítunk, hogy a léptetőtárcsa kattanásával egyidőben vált menüpontot, de valójában két kattanás között is vált és amikor a gomb (de inkább a léptetőtárcsa) visszahúz akkor már nem ott vagyunk a menüben ahol kéne lennünk, és mivel először el kell engednünk a gombot, hogy utána meg tudjuk nyomni a jóváhagyáshoz, így könnyen másik menüpontban köthetünk ki ami bosszúságot okozhat. Az pedig szerintem csak nehezíti a helyzetet, hogy nem minden alkalommal húz vissza a gomb, ezért sosem lehetünk rá felkészülve, hogy mikor ér minket meglepetés, bár talán ez szokható, csak elsőre azért elég bosszantó. Természetesen kiküszöbölhető, hogy ne lépjünk véletlenül rossz menüpontba. Csupán annyi a teendő, hogy nem kapkodunk és akkor elejét vehetjük a véletlen elállítódásnak. Alapból a gomb jól funkcionál, tehát nem azzal van a baj, csak a léptetőtárcsa üteme nincs pontosan a menüre szabva. Vagy épp fordítva, a menü nincs jól a léptetőtárcsához ütemezve. Watt állításnál is észrevehető, hogy nem minden egyes kattanáskor lép feljebb 1 Watt-al, hanem minden kattanás között is lépeget felfelé, de ott ez nem okoz problémát.

Menürendszer

Maga a menü egyszerűen kezelhető, ami ebben a megfogalmazásban annyit jelent, hogy az elosztása egyszerű és jól jegyezhető, nincs túlbonyolítva benne semmi. Viszont azért akad itt is egy kis probléma, ami talán csak számomra probléma, viszont egy ilyen bőséges menüvel rendelkező készülékben szerintem benne kéne lennie. Ez pedig nem más mint az, hogy a menüpontoknál nincs kilépési lehetőség a főmenübe, csakis a főmenüben van kilépési lehetőség a kezdőképernyőre. Ez azért nem épp előnyös mivel, ha egy kezdő csak körül szeretne nézni a menüben, de még nem tudja mi mit jelent akkor így könnyen elállíthat bármit. Csak úgy tudunk változtatás nélkül kilépni a kezdőképernyőre, ha ugyanazt a beállítást választjuk mint ami eleve már be van állítva az adott menüpontnál. Viszont itt jön be a forgatógomb hülyesége mint hibafaktor. Ahogy fentebb is írtam, néha visszalép egy menüpontot, mivel a forgatótárcsa nincs összhangban a menürendszerrel, így ha azt is választjuk ki kilépés gyanánt ami jelenleg be van állítva, attól még benne van a pakliban, hogy elállítódik véletlenül mikor épp visszahúz a gomb. Erre talán csak egyetlen megoldás van, főleg azok számára akiknek ez lesz az első készülékük. Olvasd el a használati útmutatót, vagy olvasd el azt a részét az élménybeszámolónak amit a menürendszer bemutatásáról írtam! Abban minden benne van, hogy mi mit jelent és így könnyebb lesz elsőre is eligazodni, így talán nem lesz teljesen ismeretlen senki számára és nem lesz elállítva véletlen semmi! És persze amíg nem szokunk hozzá a navigáláshoz addig ne kapkodjunk! Egyébként, ha ezt a hibát nem nézzük, akkor nagyon jó menüje van. Tetszetős mivel interaktív és jól látható és jól értelmezhető rajta minden, illetve könnyű megtalálni amit keresünk.

Uforce X DTL tank és PnP X porlasztók

A Uforce X tankot könnyű újratölteni és a porlasztó csere is nagyon egyszerű. A menetek tökéletesek, az o-gyűrűk jól fognak, a top cap hibamentes és az 5.5ml is bőven jónak számít, hogy a 6.5ml-es pót üveget ne is említsem. A drip tip lekerekítése nagyon kényelmes. A mod tetejéről ugyan lelóg egy hangyf@sznyit, de a legnagyobb üvege pont a mod oldalaival van egyvonalban ami pozitív és végre van egy gyártó aki rájött, hogy nem kéne túllógnia az üvegnek a modon! De azért mindenesetre érdemes vigyázni, nehogy felboruljon, bár az nem jellemző a Spark 220-ra. A PnP X porlasztók jó ízvisszaadással rendelkeznek, hatalmas gőzökre képesek és lazán bírják a gyártó által ígért 100ml liquid-nyi élettartamot ami bár user-függő, de ezzel a tankkal 1 hetet azért bírniuk kell a porlasztóknak!

Őszinte leszek! Nem használtam a gyári tankját! A porlasztókat sem tettem bele. Viszont, mivel volt már dolgom PnP X porlasztókkal egyéb teszt során így a tapasztalatom bőven megvan ahhoz, hogy azt írjam, amit a gyártó ígért az igaz! Mivel ezek mesh porlasztók, ezért hamar izzanak és hamar is hűlnek. Túl sok Watt-ot nem kérnek és a megfelelő teljesítménnyel megküldve és megfelelő hűtéssel ellátva valóban kibírnak 100ml liquid-et, avagy maximum akár 2 hetet! A tank kialakítása pedig lehetővé teszi azt, hogy mindent amit az imént írtam az valóra válhasson! Az ok pedig, hogy miért nem üzemeltem be a tankot az, hogy mivel a hazai időjárás jelenleg a Monsun évszak és a Sahara-i hőség között naponta 3 alkalommal változik, így szerencsésen szert tettem egy enyhe megfázásra ami köhögéssel is jár, így úgy döntöttem nem rontom tovább a saját helyzetemet, ezért a jól bevált MTL tankjaimmal és RBA módusban használtam a készüléket. Ezért elnézést kérek mindenkitől!

Tehát eddig a lényeg, hogy a Uforce X tank összeszerelésében hibamentes, a PnP X porlasztókról tudjuk, hogy jók, a Spark 220 mod pedig majdnem jó, csak a multifunkciós léptetőtárcsás forgatógombnak és a menünek van egy enyhe összeférhetetlensége, ami tényleg nagyon enyhe ezért idővel talán szokható. Most pedig összegezzük a fent írtakat.

Pró :white_check_mark:

• Alumínium ötvözet ház. Ha az a cél, hogy minél tovább használhassuk az eszközeinket akkor mindenképp fémből készült készüléket kell vásárolnunk, amilyen a Spark 220 is. Nem szedi a karcokat és jó sokáig ellenáll a mindennapi használatból eredő apróbb ütődéseknek is.
  • Interaktív felhasználói felület. Mindig üdítő, ha nem egy sivár menüvel rendelkező modot birtokolunk. A tesztalanyunk felhasználói felülete ahol csak lehet animált, a menürendszer pedig egyszerűen menő. Hogy őszinte legyek, a mai kornak megfelelően már csak ilyen menürendszer az ami a piacon fellelhető lesz a jövőben.
  • DTL felhasználás. A Spark 220 modot és a hozzá tartozó Uforce X tankot is DTL felhasználásra tervezték, ami inkább már a light-os DL kategóriába csúszik át. Ez azért jó mert a DTL egy olyan felhasználási mód ami még nem terheli meg a modot és nem forrósítja át a tankot.
  • Nagy űrtartalmú tank. A Uforce X tank gyári 5.5ml-es űrtartalma azért nem semmi, de ha ez sem lenne elég a csere üveg 6.5ml-es ami már a megfelelő porlasztóval akár egész napra elegendő lehet.
  • PnP X porlasztók. A Voopoo PnP X porlasztói nagyon jó ízvisszaadással rendelkeznek és hatalmas gőzfelhőket képesek generálni. Az pedig csak hab a tortán, hogy 100ml liquid elpárologtatásáig még csak be sem kokszolódnak. Természetesen ehhez a megfelelő hűtés is kell, de az a Uforce X tankkal eleve adott.
  • Nincs Bypass és Eco. Örömmel vettem tudomásul, hogy végre van egy gyártó aki nem akarja szándékosan kínozni az akkukat a Bypass módussal. Szerintem eleve nincs is rá szükség. Az újabban szinte mindenhonnan visszaköszönő Eco módust sem hiányoltam, hisz azt pedig a jól beállított Watt értékkel el lehet érni.
  • Tökéletes méretek és súly. A Spark 220 148 x 45 x 29mm-es méretei és a Uforce X 29 x 52.95mm-es méretei tökéletesen össze vannak hangolva. Végre egy szett ahol a tank üvege nem lóg túl a mod-on, így megspórolva nekünk egy szívinfarktust. A súlya pedig két akkus mivoltát tekintve nagyon is jó, így a méretek és a súly összességében teszi kényelmessé kézben tartva.
  • +1: Led világítás. Ez azért ad egy kis pluszt, hisz mindenki szereti a szépet. A 84db led cikázása pedig nagyon is szép tud lenni. Persze ne a ledek miatt vásároljunk készüléket, hanem a használhatóság miatt, ezért is csupán egy kis pluszként jelölném, mert szerintem szép.

Kontra :negative_squared_cross_mark:

• Nincs összhangban a forgatógomb a menüvel. Mint szoktam is írni, nincs olyan, hogy valami 100%-ig hibamentes legyen, de azért ez már szinte szarvashibába fordul át. Az, hogy nincs megfelelően összeigazítva a forgatógomb léptetőtárcsája a menüvel az okozhat váratlan meglepetéseket és egy kis bosszúságot. Persze, ha nem sietünk a beállítgatásokkal akkor kezelhető a helyzet, de a lényeg annyi, hogy ez lehetne egy a menüvel jó összhangban dolgozó forgatógomb is, csak hát nem az.
  • Nincs a menüpontokban kilépési lehetőség. Ez szintén egy olyan hiba amin ugyan könnyen túl tudjuk tenni magunkat, mert hát egyszerűen csak ugyanarra a beállításra nyomunk rá mint ami eredetileg be van állítva, de attól még hiányzik a főmenübe való kilépési lehetőség, mert így lenne teljes a menürendszer.
  • Nincs hűtés. A Voopoo Spark 220 mod legnagyobb hibáját hagytam utoljára, ami számomra még mindig a hűtés hiánya! Bár van a készülékben túlmelegedés elleni védelem, de amíg az akkuk egy teljesen zárt helyen vannak, addig kockázatnak vannak kitéve és mivel a biztonságot tartjuk a legelső szempontnak, így a hűtés hiánya a legnagyobb hiba amit a Voopoo el tud követni. Minden más csak ez után következik…

Összességében nem olyan rossz a Voopoo Vinci Spark 220 Kit! Használat közben tudja amit kell! A GENE TT 2.0 Chip nagyon jól teszi a dolgát, tehát funkcionalitását tekintve kielégítően teljesített. A Uforce X tank összeszerelése hibamentes, azzal egy apró gondom sem akadt. A PnP X porlasztók pedig már szinte legendásan jók. Természetesen vannak hibái a készüléknek, mert olyan, hogy valami tökéletes legyen olyan csak a mesékben van, de legalább a legtöbbjére van megoldás. Bár tény, hogy szerintem meg lehetett volna oldani a forgatógomb apró összeférhetetlenségét és a menüpontok hiányzó kilépési lehetőségét, de erre nem került sor, úgyhogy ezt én mínuszoltam. Bár ennek ellenére, mivel aki egyszer beállítja a készülékét a Neki megfelelőre az utána maximum a módusok között kotorászik, vagy talán még ott sem… Így ilyen tekintetben talán én túlzom el már megint. Egy a lényeg, a használhatósága nagyon jó, így aki együtt tud élni a fent említett hibákkal az vegye nyugodt szívvel!

A szettet az alábbi linken tudjátok megvásárolni:

:exclamation: A VVS2 kóddal $41.89-re csökken az ára :exclamation:

Köszönöm, hogy elolvastátok! Legyen szép napotok! :hugs:

20 kedvelés

Ez az írás megint kiterjed mindenre szvsz. THX
Thank U GIF by Lucas and Friends by RV AppStudios

5 kedvelés

Itt a DL az DiszkóLámpát jelent? :joy:
Amúgy ismét alapos, szuper írás, köszi @Vaperina_Kinga Kinga :+1::hugs:

5 kedvelés

Köszönjük @Vaperina_Kinga remek és részletes leírás lett megint :heart:… Nyilván nyitni kell a fiatalabb korosztály igényeire és a Voopoo erre hajlandó .

Amikor elsőnek megláttam a kistestvérét .. akkor mint minden bazári színes csilivili dolog felkeltette az érdeklődésedet.. ,de szerencsére sikerült elhessegettem ezt a gondolatot … Szerintem jobban jártam így :rofl:

5 kedvelés

Köszönöm! :hugs: Amúgy nekem is az volt az első gondolatom, hogy én ehhez túl öreg vagyok. :sweat_smile: Örülök, ha tetszett az írás! :smiling_face_with_three_hearts:

5 kedvelés