@Helomi78 Melyik futárszolgálat hozta neked innen a csomagot ?
Nekem az Express One hozta.
Igen, nyilván várni kell olyan tételre aminél nincs ott a 24hrs logó a képen (mind 2f-en, mind 3f-en) vagyis nincs raktáron. Én a csomag feladásától számított időt írtam, hiszen az a valós szállítási idő.
Ezt én is szóvá tettem nekik, ha már felszámít kártyás fizetésért díjat, miért von le még pluszban rejtett költséget. És ennyi erővel akár a dupláját is levonhatja, és meg csak pislognék… Értelmes magyarázatot nem tudott adni, csak amit írtál te is, első válasz hogy az én bankom számította fel. Amikor visszaírtam képernyőfotóval hogy nem, akkor felajánlotta hogy törli a rendelésem és visszautal (nyilván abból is jóval kevesebbet láttam volna viszont), semmi konkrét magyarázat… Igen, lehet bankok közötti utalási díj, váltásnál felmerül extra költség, ki tudja hány bankon megy keresztül.
De szerintem az is közrejátszhat, hogy valami (kamu?) shop szedi be a vételárat, és ezért nekik is tejelni kell egy kis jutalékot. Ha megnézed a kártyás tranzakció adatait, nem 2f-et látsz mint eladó.
És ugyanez igaz 3f-re, többet von le picivel és más eladó van a kártyás tranzakciónál (ők mindkettőről legalább előre tájékoztatnak), de annyival jobb, hogy ők nem számítanak fel a vételárban kártyás vásárlási díjat.
Ja és remélem egyszer használatos kártyával fizettek ezeken az oldalakon Első vásárlásom után (még nem volt Revolut-om) pár nappal már hívott a bank, hogy letiltják a kártyám, mert felkerült egy riasztási listára (kiszivárogtak a kártya adataim).
Hát ez van, de legalább nem kamu shop, megjön a cucc és aránylag korrekt mindkét vevőszolgálat. Hogy idézzek, az élet szép
Igen, csakis azzal! Nekem tavaly azt hiszem 4x kellett új bankkártyát igényelnem, mire megtanultam, hogy csakis egyszer használhatós kártya, és csaknannyi (vagy kicsivel több) legyen az aktuális számlán, mint amennyit fizetni kell!
OTP-s vagyok és van virtuális bankkártyám … azon meg csak akkor van pénz, ha utalok rá.
Egyszer használatosban az a jó, hogy bármennyi lehet a számládon, azzal a kártyával többet nem tudnak vásárolni, első tranzakció után felfüggesztésre/letiltásra kerül de nem törlésre. Ennek azért van jelentősége, mert nincs több vásárlás de visszatérítést továbbra is tud fogadni. Ha pl. pár hét múlva hiányosan vagy sérülten érkezik a csomagod és eladó felkínálja a vételár visszatérítést (refund), nem kell aggódni, megérkezik a visszautalás (Visa/MasterCard rendszerében még megvan az info melyik számláról indult az utalás).
Nekem revo-nál a virtuálissal sem volt semmi problémam eddig … Néha elfelejtem , hogy van egyszer használatos is ..
Az is jó dolog, de szvsz az egyszer használatos a legjobb, óriási találmány. Lásd pl. ha kiszivárognak a kártya adatok, virtuálissal u.úgy van nyűg, újat kell igényelni (lehet ennek is ktg-e), ha épp van rajta egyenleg akkor azt leemelhetik stb, míg egyszerinél egyszer fizettél és elfelejtheted.
Kivéve, ahol nem fogadják el, én már többször beleszaladtam. Egyszerűen 2-3-szor legeneráltattam újat és “temporary card not allowed” vagy valami hasonlóval elhajtott…
Shoptól függ. Sok helyen én is a Revolut virtuálist használom mert tapasztalat alapján nem volt még kártya adataimmal visszaélés ill. amúgy is egyszerű letiltani és újat igényelni, de új ismeretlen boltnál vagy 2-3 tapasztalatból “adat szivárgó” helyen csakis egyszer használatos
Lásd előző válaszom, shoptól függ. Ha megbízhatónak tartom a boltot, általában Revo virtuálissal fizetek én is, ha meg ismeretlen és nem fogad el temp cardot, akkor bek.phatja, nem nála fogom költeni a pénzem, ennyi
Ilyen egyszer használatos melyik szolgáltatónál van ?
Revolut, OTP tuti van. Revolutnál mindig generálhatsz újat, OTP-nél azt hiszem fix a kártyaszám, de nem inkasszálható.
Revolut például, most említettük itt Tibivel
Sajnos van limit, egy hónapban ha jól emlékszem max 5 kártyát tudsz generálni Standard (ingyenes) számlacsomaggal, ebben az 5-ben benne vagy az egyszer használatos és a virtuális letiltás-új igénylés is
Ez így van! De annál az egy vásárlásnál tudnak többet vonni a számládról, lásd feljebb 2fdeal! Tehát ha jelentősen nagyobb összeget akarnának vonni mint amennyit fizetned kellene, érdemes csak kicsivel többet tartani rajta!
Többször nem is szoktunk vásárolni egy hónapban! Vagy igen!
Hónapban??? az éven már nem veszek semmit…
Már jövőre sem .. kivéve .. 1 valamit
Köszi.
Már regisztráltam is náluk.