Mert van “akinek fasza apja volt,és olyan is akinek apja fasza se”
Megértelek és tisztellek is ezért,mert a kicsiből is lehet ezek szerint nagyot álmodni
tanulandó !
Mert van “akinek fasza apja volt,és olyan is akinek apja fasza se”
Megértelek és tisztellek is ezért,mert a kicsiből is lehet ezek szerint nagyot álmodni
tanulandó !
Amúgy nem feltétlenül Kína az oka a csődhullámnak…az olcsó orosz és atomenergia leváltása drágábbra (LNG) + a megbízhatatlanabb zöld energiára megásta az EU iparának sírját
Nem valami jól esett(főleg anyagilag) 38 évesen szépreményű “kárrieremet” derékba törni némi betegséggel.
Nekem az utóbbi.(sajna)
![]()
De mi köze van ehhez a Dicodesnek?
drágább termelés - kisebb profit. Az energia drágulása mindenre kihat. Egy esélyük maradt…áthozni hozzánk a termelést
Nem sértésnek szánom.
Nézted mostanában a gázszámládon azt a rendszerhasználati díjat ?
Ez kint is van ? Sajnos én nem nagyon járok külföldre ![]()
Írod ezt az usából ![]()
Ennyi erővel a kokain újabb térnyerését is fel lehetne hozni az EU gazdasági problémájaként.
Ingyen kéne melóznom,hogy több legyen a profit a főnőknek?
otthon jelenleg nem nagyon fűtök és általányt fizetek…de kizárt hogy a német gázárnak akár az 1/3áig drágult volna
8839 bruttó összegből 7614 a r.h.díj.
Erről nem a Dicodes tehet szerintem.![]()
Szerintem nagy a baj ott, ahol örömmel tölti el valaki szívét egy cég csődje.
Ráadásul ez a hobbija…elméletileg.
Lehet pont azért, mert neki csak hobbija!! Én úgy érzem ,nekem, nektek ez életforma már!!
Valszeg kicsit már túlpörgött ez a téma, és a kolléga is ghostolta a mi csodálatos platformunkat, én egész délután a gyerekekkel voltam, nem tudtam véleményt nyilvánítani, ezért most teszem meg, olvassa-olvassa, nem-nem.
Szóval az általad keresett plusz 100.000 hozzáadott értékről szeretnél tudni, ami miatt szerinted ez egy feleslegesen túlárazott túlhypeolt cucc.
Nézzük a száraz tényeket:
Száraz tény 1.: ugyanazért kerül sokba, mint amiatt a Provari, a Semovar, meg a Taifun Eye (csak hogy párat említsek - 15 év alatt jó pár megfordult a kezemben). A kisüzemi minőségért. Ahhoz, hogy ezt megértsd:
Száraz tény 2.: valószínűleg sosem voltál vállalkozó, vagy volt/van céged/vállalkozásod… De segítek, mivel 12 éve működtetem a vállalkozásom:
Száraz tény 3.: Ahhoz, hogy egy ilyen terméket le tudj gyártani, és el tudd adni, ahhoz előszőr is meg kell alakítanod egy manufaktúrát. Utána be kell szerezned az gyártóeszközöket, az alkatrészeket/alapanyagokat, illetve a szaktudást, valamint ki kell bérelned egy gyártóépületet, ha csak nem hagytak rád a nagyszülők egy fullos állapotú garázst. Ezek mind pénzbe kerülnek, és ekkor még nem gyártottál. Tehát egy jókora minuszból indulsz. Vannak vállalkozások, cégek, akik ezt hitelből oldják meg, szisztéma ugyanaz. Nekiállsz gyártani, nekiállsz értékesíteni, HURRÁ! És akkor kezdd el kifizetni a munkaerőt, a járulékokat, fizess társasági adót, villanyszámlát, fűtést, újabb alapanyagok beszerzésést, support service-es kollégákat, szabadalmi jogokat stb stb… Németországban biztos vannak még egyéb tételek is, de nagyjából leírtam. (szerk.: a lényeg itt kimaradt: ezeknek az embereknek ez az egyetlen megélhetési forrásuk…)
Eközben Kína: megvesz egy ilyen készüléket, leparaméterezi, felrakja az automatizált tömegtermelő gyártósorra, a végén pedig beleb@sz egy DNA elektronikát, egy betűt megváltoztat a névben, hogy kijátssza a szabadalmat, és eladja fél, vagy harmad áron. Beszarik a termék két hónap után? Hát elb@sztad kisköcsög… Garancia? Az mi? De ha csak egy sima kinai cuccot nézünk, nem ezt az esetet, az még egyszerűbb kb, pláne, ha műanyagból van, mert akkor a 3D nyomtató leköpködi a szalagról, az éhbérért dolgoztatott kinai meg forraszt bele úgy-ahogy valami gaggyer low budget elektronikát. (Talán a Yihi aki ez alól egy minimálisan kivétel.)
Így annyira már nem is párhuzamos a történet, ugye…?
Száraz tény 4.: Ha használtad volna a keresőt ebben a közösségben, akkor láthattad volna, hogy itt ennek a márkának komoly kultusza és reputációja van. És igen: vannak itt emberek, nem is kevesen, akik megveszik, mert értékelik a minőséget, vágynak az egyediségre, nem átallják az európai kereskedőket támogatni Kina ellenében, és ami a legfontosabb: kinyitják a szájukat, megvédik az elveiket, és a mundér becsületét, és párbeszédre hívnak. Ekkor jogosan gondolhatod azt, hogy a közösség egy része ellened van, pedig ez nem igaz, csupán csak sikerült belehugyoznod a szembeszélbe…
Ettől függetlenül én elfogadtam, amit leírtál. Több marad az adok-veszek csoportokban majd nekem, meg egy pár embernek.
![]()
Köszönöm!
Sosem xarozom amire nem fussa, vagy nem tetszik, főleg kellő tapasztalat híján ![]()
(Mondjuk ma láttam egy új Teslát citromsárgában….piszkos nagy tablettel…hát az egy jó nagy fos
)
A Dicodes elektronikák a többi igen sok gyártó alaplapjai mellett is példás minőségű, pontos és strapabíró cuccok. Ha valaki mondjuk nem szereti a menüjét, az teljesen más kérdés, ez még nem minősíti az adott terméket.
Pedig az a jővő.
Ez szép!!!Köszi!
Akkor nosztalgiából lesz egy egytengelyes dízel aggregátorom a horgán ![]()
A jövő a 800.000 slukkos 6 ízű pod ![]()
![]()
remélem, nem….
És akkor most el lehet kezdeni gondolkodni a 60 eurós drip tipeken. ![]()