Mikor megláttam a Gabesz által felajánlott Auguse Era mtl rta-t, egyből a Fev kazánjai jutottak eszembe. A hasonlóság már kívülről is jól látható.
Ezért úgy döntöttem, hogy a két tankot szinkronban fogom megépíteni, lehetőségeimhez képest ugyanolyanra, ugyanavval a huzallal közel megegyező ellenállásra tekerve, ugyanazon vattával, liquiddel.
Bár a Fev egyszerűbbnek tűnik, az Erát is könnyű megépíteni, és meg merem kockáztatni, talán a legegyszerűbben építhető tank, amivel eddig dolgom akadt. Jól látható, hogy az Erában 6 tekerés látszik, a Fevben 7. Ez azért alakult így, mert az Erában ellentétes a lábak bekötése, míg a Fevben egy oldalról kötöd be a lábakat, kell rá még egy fél tekerés, de ez ellenállásban nem mutat nagy eltérést.
Külön kiemelném az Erán a levegő és a lé utánpótlás aprólékos beállításait. A levegő szabályozható az oldalsó csavarokkal és a lukas, illetve tömör center pinnel is, ami a Feven csak az oldalsó csavarokkal lehetséges.
A lé utánpótlás a Fevben egy csepegtető alkatrésszel történik, igény szerint ezt ki is lehet venni. Az Erában a lébeömlést szintén egy szélesebb csepegtető végzi, ráadásul a palásttal tudunk még nyitni, zárni a lébeömlőn.
Az Era feltöltése a topcap levétele után egy nagyon széles feltöltőnyíláson történik,…
…amit a FeVen a teljes tankszekció letekerése után, a Dvarwokéhoz hasonló módon tehetünk meg.
Azt kell mondjam, szerintem az Era a Fev tankok jól újragondolt, megtervezett és kivitelezett utódja. A tankot ezáltal komfortosabbá tették. Nálam jól vizsgázott, még az is lehet, hogy felkerül a kívánságlistára.
A következő állomása Haász Zolinál lesz, hétfőn adódik fel postára.