Sziasztok!!!
Phenomenon Zest 2.2 urs klón tesztelésének tapasztalatait megosztom veletek… Szerintem már @Andras_Barton is kíváncsian várja!!!
A hét elején vettem át eme szépséget…
Már első látásra nagyon megtetszett és kíváncsian vártam, hogy a kis kazánterű tankocska milyen ízeket produkál!!! Szerencsére a héten kicsivel több szabadidőm volt, így jöhetett a tesztelgetés.
Először megnéztem András videóját, amit készített róla. Ez sokat segített, Köszi Bandi!!!
Külsőre ügye már elnyerte a tetszésem, úgyhogy gondoltam lássuk milyen építésben és ízben a Zest. Kicsit nehézkes volt a szétszedése -szorult-, de valószínűleg az eltisztítás következtében a gumi tömítés kicsit megtapadt a palásttal. Sikerült és egy kicsit meg is kentem a tömítéseket kicsi alappal, hogy jobban csússzon. Már akkor szembetűnő volt, hogy tényleg picike a kazántér!!! Ez nekem szintén szimpatikus, mert szeretem a kis kazánterű tankokat, azok jól adják az ízeket!!!
Viszont nagyon érdekes volt, hogy mennyire kicsi a lébeömlő nyílás, vályat… Első körben megtekertem 2,5 magra SS316 huzallal 1,2 ohm-ra. Bevattáztam, ritkítottam, össze tekertem, próba. Ezt sajnos nem fotóztam le, de már annyira izgatottan vártam az eredményt, hogy el is feledkeztem róla!!!
Fél napos használat után éreztem, hogy valami nem az igazi, de nem az ízekkel és nem is a vattázással. Gondoltam újra tekerem csak kicsit kevesebbre és még a fotókat se felejtsem el lehetőleg…
Minden szempontból kevesebbre törekedtem, így 2 magra SS316 huzallal tekertem egy 0,72 ohm-os tekerést. Egyébként én 0,8-0,9 ohm-os tekerést használok az Mtl kazánokba, mivel a levegősebb Mtl-ket szeretem!!!
Naaaa mondtam magamnak, ez lesz a jó nekem!!!
Jöhetett a vattázás, amihez a Cotton Bacont választottam. Ritkítás is megtörtént, de elsőre a hosszát is elcsesztem szerintem, úgyhogy most erre is odafigyeltem… Egészen a bázis aljáig hagytam, ott vágtam.
Lötyizéssel könnyen beilleszthető volt a helyére a vatta. Jöhetett egy kis izzítás!!!
Egyébként elsőre azt hittem, hogy sokkal nehezebb lesz a huzalt leforgatni és a vattázás is macerás lesz, de meglepően egész könnyen ment!!! Minél többet használom - tesztelem, annál jobban tetszik!!!
Összegzésként nagyon jó Mtl kazán és rettenetesen tetszik!!! Ízben kegyetlen jóóóó!!! Gőzben sem gyenge!!! Egyszerűen tökéletes számomra!!! Szerelmes lettem belé!!! KELL!!!
Köszönöm a lehetőséget a Zest kipróbálására @Andras_Barton, de a tovább küldése még várat magára, mert a 2 hetet kiélvezem a tesztelésre!!! Viszont tutira lesz egy nekem is, mert már most imádom!!!
A végére azért csináltam egy rövid videót is: